Basic training Machineveiligheid

Basic training machineveiligheid (incompany)

De basis training machineveiligheid is een beknopte training in machineveiligheid. In 1 dag wordt ingegaan op de meest belangrijke onderwerken die de basis vormen van machineveiligheid:
Machinerichtlijn, Update Verordening betreffende machineproducten ,risicobeoordeling, risicoreductie en besturingstechnische veiligheid.

In de training kan ingegaan worden op specifieke veiligheidsvraagstukken van de cursisten. Praktijkvoorbeelden zijn ruimschoots geïmplementeerd in de training om de theorie te verduidelijken.
Safe Machinery brengt de benodigde kennis op een boeiende en enthousiaste manier over zodat de cursist met een goed gevoel naar huis gaat en kan bijdragen aan een veilige werkomgeving.

Doel
Aan het einde van deze training heeft de cursist de nodige basiskennis van machineveiligheid. Hij is in staat om dit zelfstandig in de praktijk te kunnen toepassen en hiermee bij te dragen aan een veilige werkomgeving.

Certificaat
Bij het afronden van de 1-daagse cursus ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Duur
1 dag van 9.00 – 16.00 uur

Inhoud
– Wet en regelgeving machine veiligheid
– Verduidelijken productrichtlijnen en sociale richtlijnen
– Update Verordening betreffende machineproducten
– Inzichtelijk maken van A, B en C normen
– Basisproces van de risicobeoordeling (NEN-EN-ISO 12100)
– Stappenplan risico reductie met relevante normen
– Basisprincipes besturingstechnische veiligheid (ISO 13849-1)

Doelgroep
De Basis training machineveiligheid is geschikt voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, uitvoeren van aanpassingen en beoordelen van machines:
Technische engineers, projectleiders en managers, technische adviseurs/consultants, ontwerpers, programmeurs en veiligheidskundigen.
De Basistraining machineveiligheid is een compacte training in machineveiligheid. Safe Machinery biedt ook een uitgebreide Master Training machineveiligheid aan.

Vorig bericht
Master training Machineveiligheid
Volgend bericht
Training LOTO