Training VOP

Training VOP (Voldoende Onderricht Persoon) (incompany)

Het is van essentieel belang om veilig te werken, zowel voor je eigen welzijn als voor dat van je collega’s. De NEN 3140 legt de noodzakelijke vereisten vast voor een veilige bedrijfsvoering met betrekking tot elektrische installaties. Het is van groot belang dat iedereen die verantwoordelijk is voor het onderhouden, beheren en inspecteren van elektrische installaties op de hoogte is van de inhoud van deze norm.

Om de veiligheid te waarborgen bij het werken met elektrische installaties, is het raadzaam personeel te trainen. Volg een training om op de hoogte te blijven en de benodigde kennis te vergaren, zodat je correct kunt handelen bij het werken aan en met elektrische installaties.

Doel
Deze training is bedoeld voor alle medewerkers binnen het bedrijf die te maken hebben met elektrotechnische werkzaamheden. De training is van toepassing op alle aanwijzingen/ aangewezen medewerker, bij voorkeur met een diverse groep van verschillende aanwijzingen.

Certificaat
Bij het afronden van de 1-daagse cursus ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Duur
1 dag

Inhoud

Introductie en kennismaking

Herkennen van gevaren van elektriciteit (met story-telling)

  • Elektrische installaties, thuis en op het werk
  • Korte introductie elektrotechniek Gevaren en risico’s
  • Werkomgeving
   • Schakelkasten, schema en beveiligingen (kortsluiting, overbelasting)
   • Werklocatie(s), kleine ruimtes

Beschermingsmaatregelen

   • Normen, interne afspraken en procedures
   • Spanningsloos werken

Rol medewerker en invloed op veilig werken met elektriciteit, LMRA (Last Minute Risk Assessment)

Enkele praktische cases, eventueel met TRA (Taak Risico Analyse). Denk daarbij aan vervanging van smeltpatronen, resetten van een thermische beveiliging.

Praktijkdeel, er wordt een schakelkast of andere E-installatie bekeken.

Doelgroep
De training is geschikt voor iedereen die basistaken uitvoert aan elektrische installaties of door hun werkgever aangewezen wil worden als voldoende opgeleid persoon volgens de NEN 3140.

Vorig bericht
Maatwerk trainingen